Uit een onderzoek van het BIVV (Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid) blijkt dat minder dan 1% van de Belgen op de hoogte is van de strengere maatregelen voor recidivisten. Omdat meer verkeersveiligheid en minder verkeersslachtoffers enkele van zijn belangrijkste doelstellingen zijn, wil de FOD Mobiliteit en Vervoer eraan herinneren dat in het verkeer 1+1=3.

Uitbreiding wet recidive

Sinds 1 januari 2015 beschouwt de wet 'recidive' breder zodat ook combinaties van de zwaarste overtredingen bestraft kunnen worden. Voordien konden enkel gelijke overtredingen meegenomen worden voor de beoordeling van een recidive. Met deze nieuwe maatregelen worden chauffeurs geviseerd die ondanks een eerste veroordeling toch opnieuw een zware overtreding begaan.

Lees meer →

Op 1 september 2015 vond er een herstructurering plaats van de wijkdiensten van de politie Zone Zuid – Afdeling Vorst, met als doel een betere dienstverlening te bieden aan de bevolking van Vorst.

De wijkinspecteurs van de wijken 12 (Albert) – 13 (Wielemans) en 14 (Sint-Denijs) zijn samengebracht in het commissariaat gelegen te Vorst, Pastoorstraat 30. Telefoonnummer 02/559.87.00.

Het politiecommissariaat Wielemans zal vanaf nu een ploeg politiemensen herbergen die zullen instaan voor de behandeling van alle navolgende onderzoeken in het kader van gerechtelijke dossiers voor feiten gepleegd te Vorst. Telefoonnummer : 02/559.88.50.

Indien u bewaking van een gebouw wenst tijdens uw vakantie, heeft u twee mogelijkheden :

  • U doet een digitale aanvraag via www.police-on-web.be. Deze aanvraag komt bij ons terecht.
  • U vult onderstaand formulier in en bezorgt het ons per mail, post of fax.

'Preventie'
Schaatsstraat 44
1190 Vorst
Fax : 02/559.89.60
Telefoon : 02/559.89.02 of 02/559.89.04 of 02/559.89.51
E-mail : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Formulier "bewaking gebouw wegens vakantie"

Lees meer →

ubentslachtofferU bent slachtoffer geworden van een misdrijf.Dit is een ingrijpende gebeurtenis en u stelt zich waarschijnlijk allerhande vragen: welke rechten heb ik? Wat moet ik doen om een schadevergoeding te krijgen? Wie kan me helpen?

De brochure van de FOD Justitie geeft u een kort overzicht van het verloop van een procedure, uw rechten daarin en de stappen die u kan ondernemen.

In bijlage vindt u een flyer met minimale aanbevelingen betreffende het voorkomen van inbraken.