De collega's van de wijk Boechout nemen hun intrek in een nieuw commissariaat. Zij verlaten het gebouw aan het gemeentehuis en verhuizen naar de IJzerlei 1, te Boechout.

Gezien zij deze week verhuizen zijn zij niet bereikbaar. Indien u politiehulp nodig heeft kan u terecht op het onthaal te Mortsel (Liersesteenweg 1a).

Vanaf 2 mei 2017 staan de collega's van wijk Boechout terug ter beschikking.

Voor dringende politiehulp belt u 101.

 

Oplichters proberen almaar vaker geheime bankcodes te ontfutselen door mensen op te bellen met de vraag om de digipass te gebruiken, het apparaatje dat gebruikt wordt om aan internetbankieren te doen. De federale politie waarschuwt uitdrukkelijk voor deze nieuwe vorm van oplichting.

Lees meer →

Bij de inschrijving van elk voertuig en voor elke toegekende kentekenplaat, reikt de DIV een inschrijvingsbewijs (CIM) uit.

Het CIM bewijst dat het voertuig in België werd ingeschreven. Dit document wordt opgestuurd per post naar het adres van de hoofdverblijfplaats van de aanvrager.

Het inschrijvingsbewijs bestaat uit twee delen. Het deel “voertuig” moet steeds in het voertuig worden bewaard wanneer het voertuig op de openbare weg rijdt, stilstaat of geparkeerd wordt.

Zelfs wanneer het voertuig niet meer ingeschreven is, moet de eigenaar van het voertuig het volledig document bijhouden.

De DIV heeft vastgesteld dat  +/- 10.000 inschrijvingsbewijzen die via bpost verzonden werden, niet door de eigenaars in ontvangst werden genomen.

Lees meer →

Als partner in preventie van cybercrime ondersteunt de Politie MINOS de nieuwe website https://www.cybersimple.be/nl. Op deze website staan tips om jezelf te beschermen tegen de risico's van het net. Verder ook praktische informatie om alle leeftijdsgroepen veilig te laten surfen. Neem snel een kijkje!

Ook dit jaar nemen we deel aan de flitsmarathon. In de maand april zullen alle flitspalen maximaal in werking worden gesteld en op 19 en 20 april worden er dispositieven opgesteld.