Van eind april tot september zal het verkeer op de tijdelijke parallelweg naast de ondertunnelingswerken van de Krijgsbaan (R11) achter de Antwerpse luchthaven geen rood licht meer krijgen, maar altijd vlot door kunnen rijden. De komende maanden zal de landingsbaan voor de bouw van de tunnel tijdelijk ingekort worden, zodat de werf buiten de veiligheidszone valt en de verkeerslichten er permanent op knipperstand kunnen staan. Meteen kunnen de werken ook een versnelling hoger gaan.

 

Lees meer →

GVA- 22/03 ANTWERPEN (2000) -  In 2013 zijn in de provincie Antwerpen 476 nachtelijke weekendongevallen gebeurd. Dat is een daling van 18 procent tegenover het jaar voordien toen nog 579 weekendongevallen plaatsvonden. Die jaarcijfers werden zaterdagavond bekendgemaakt, in de aanloop naar een grootschalige actie. Het aantal zwaargewonden nam toe, alsook het aantal dodelijke slachtoffers, al speelt daar de zware busramp in Ranst mee.

Lees meer →

Van 22 op 23 maart 2014 werd er in de zone MINOS opnieuw een wodca-actie georganiseerd. Hierbij werden 568 bestuurders tegengehouden. 253 bestuurders dienden een ademtest af te leggen. In totaal bliezen 8 mensen positief, hiervan werden 7 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. 1 voertuig werd in beslag genomen wegens geen autoverzekering.

Op zaterdag 08/03/2014 start een volgende fase van de ondertunnelingswerken R11 (Mortsel-Borsbeek). De tijdelijke parallelweg zal in dienst worden genomen om het verkeer rond de graafwerken te leiden. Deze fase zal ongeveer 2 maanden duren.

Gevolgen voor het verkeer gedurende deze periode:

Lees meer →

Op donderdag 06/03/2014 werden 2 zonale verkeersacties georganiseerd samen met de mensen van de Vlaamse Belastingsdienst. In de voormiddag werden de controles uitgevoerd op de Provinciesteenweg (Boechout), in de namiddag op de Herentalsebaan (Wommelgem).

In totaal werden 2.394 voertuigen gecontroleerd of gescand; dit zowel op overdreven snelheid, alcoholcontrole als op achterstallige of niet-betaalde verkeersbelastingen. Er werden ook enkele bestuurders in overtreding genomen wegens het niet kunnen voorleggen van identiteitsdocumenten/het rijbewijs of wegens het voertuig dat niet in orde was met de technische keuring.