Het gevaar van de donkere wintermaanden

Tijdens de winterdagen is het ’s ochtends lang en ’s avonds snel donker. Weet jij wat er verplicht is wanneer het schemert of donker is? Inderdaad, je fietslichten aansteken. Toch merken we dat dit niet altijd gebeurt. Fietsverlichting is van groot belang: het is niet enkel verplicht, het zorgt ook voor je eigen en andermans veiligheid. 

foto

Wat is er dan juist verplicht?

 

Aan de voorkant van je fiets moet je een geel of wit licht en een witte reflector hebben. Achteraan is het verplicht om een rood licht en een rode reflector te hebben. De verlichting mag permanent branden, maar het mag ook knipperen. Je kan ervoor kiezen om deze fietslichten op je fiets te bevestigen, of ze goed zichtbaar op je kledij of rugzak te hangen. Ook moet je in elke pedaal twee gele of oranje reflectoren hebben. Als laatste moet je op de omtrek én aan beide kanten van je twee banden een witte reflecterende strook hebben.

 

Let op: tijdens de koude winterdagen gaan je autolampen en lampen van je motor of brommer sneller kapot. Laat je zien of je wordt gezien.

 

 

Labels