Aangifte doen van internetcriminaliteit?

Ben je toch opgelicht, en wil je een aangifte doen? Dan vragen we enkele belangrijke documenten mee te brengen om je aangifte te staven, en ons onderzoek goed te kunnen voeren.

  • Is er geld van je rekening verdwenen? Neem zeker je bankafschriften mee waarop duidelijk de fraude te zien is.
  • Heb je contact gehad met iemand op Facebook, Twitter, Instagram, … ? Neem een schermafdruk mee van het profiel van de verdachte, alsook enkele schermafdrukken van gesprekken die gevoerd zijn.
  • Heb je een e-mail ontvangen die van de criminelen zijn? Druk de inhoud van het e-mailbericht af en stuur die door (bij de aangifte vragen naar wie je de mail kan/mag doorsturen).  Indien mogelijk willen we ook graag de headers van de e-mail (een stukje verborgen informatie dat je niet meteen ziet bij het openen van een e-mailbericht). Hoe je dit doet, hangt af van het programma waarmee je je e-mails leest.
  • Heb je een valse website geopend die lijkt op die van je bank? Maak een schermafdruk van deze website en neem deze mee voor je aangifte?
  • Ben je opgelicht via 2dehands websites? Neem zeker een schermafdruk mee van het zoekertje waarop je gereageerd hebt, alsook een schermafdruk van het profiel van de crimineel.
  • Krijg je regelmatig verdachte mails aan die vragen om op een link te klikken? Dan kan je deze mails ook doorsturen naar verdacht@safeonweb.be .
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie BoDuKaP via het contactformulier of telefonisch via 015 56 51 00.