De politieraad zal samenkomen op 20 juni 2018 om 20:00 uur in het Veiligheidscentrum De Marly, De Merodedreef 15, 2260 Westerlo

Lees meer →

Waarom een nieuw aangiftesysteem
Tot 25 mei moesten de bewakingscamera's aangegeven worden op het elektronisch loket van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.
Door nieuwe regels die zijn voorzien door de Europese verordening inzake gegevensbescherming (de "GDPR"), die van toepassing is vanaf 25 mei, ontvangt deze commissie geen aangiftes meer. Daarom werd ook in de camerawet de aangifteverplichting bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer opgeheven.
Om operationele redenen blijft het echter nuttig voor de politiediensten om te weten waar er bewakingscamera's worden geplaatst. Daarom wordt deze aangifte behouden in de camerawet.
Er werd dus een nieuw aangiftesysteem (www.aangiftecamera.be) ontwikkeld waarbij alle verantwoordelijken voor de verwerking van camerabeelden de mogelijkheid hebben te voldoen aan deze verplichting.

Lees meer →

Naar aanleiding van de begrafenisplechtigheid van onze Luikse collega’s zal de politie Zuiderkempen op dinsdag 5 juni 2018 om 11.00 uur de sirenes van de dienstvoertuigen laten loeien. Dit eerbetoon zal plaatsvinden ter hoogte van elk gemeentehuis binnen onze politiezone, namelijk Herselt, Hulshout en Westerlo.
Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden die door deze gruwel getroffen zijn. Daar willen wij even bij stilstaan als politie, als organisatie en als deel van de maatschappij.

 

Sedert 25 mei 2018 zijn de nieuwe privacyregels van de General Data Protection Regulation (GDPR) van toepassing. Indien u niet langer onze nieuwsbrieven wenst te ontvangen, stuurt u een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   waarbij u vraagt om uitgeschreven te worden. U kan zich trouwens op elk moment uitschrijven wanneer u dat wenst.

Lees meer →

Bij een noodsituatie in jouw buurt, wil je graag tijdig verwittigd worden. Dat is steeds de eerste stap bij crisiscommunicatie.

Lees meer →