Politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen: Samen naar veilig en leefbaar!

Op zondag 22 oktober l.l. werden 2 meisjes van 15 en 16 jaar uit Keerbergen betrapt op het stelen van 2 t-shirts. Ze knipten de magnetische beveiliging uit de kledingstukken, maar werden toch gevat. De politie kwam ter plaatse en stelde een proces-verbaal op.

De vergadering zal plaatsvinden om 19u30 in de raadszaal van het gemeentehuis te Boortmeerbeek, Pastorijstraat 2.

Agenda

Gisteren vond de flitsmarathon plaats onder het thema 24u-Speedmarathon. Ook onze politiezone nam hieraan deel. In de gemeentes Haacht, Keerbergen en Boortmeerbeek vonden in meerdere straten mobiele snelheidscontroles plaats tussen 6u en 21u. De locaties werden bepaald aan de hand van parameters zoals sluipverkeer, schoolomgeving, omleidingswegen en snelheidsoverlast.

In totaal reden 1531 voertuigen voorbij de radar waarvan 239 bestuurders een proces-verbaal zullen ontvangen. Dit komt neer op een percentage inbreuken van bijna 16%. Het procentueel grootste aantal inbreuken werd vastgesteld in de Bakestraat te Keerbergen waar 61 van de 165 gecontroleerden werden geflitst. Op de Rijmenamsebaan te Haacht begingen er 56 van de 163 bestuurders een overtreding. Deze beide locaties zijn niet toevallig plaatsen waar de maximum toegelaten snelheid 30km/u bedraagt, eerstgenoemde wegens sluit- en omleieingsweg ingevolge wegenwerken te Keerbergen, de tweede als zone 30-schoolomgeving.

Onze vaststelling is dat het te veel bestuurders zich niet aan de snleheidsreglementering houden, wetende dat er een tolerantiegrens in acht wordt genomen bij de meting.

bmw-1845793 640In de Klimopdreef en de Dijlestraat te Keerbergen werd tijdens de nacht van zondag op maandag telkens het stuurwiel gestolen uit een BMW. De voertuigen stonden op de oprit van de betrokken woning geparkeerd.

Voertuigen blijken de jongste tijd vaak het doelwit te zijn van diefstallen van onderdelen. In de gemeentes Keerbergen en Haacht werden reeds diverse diefstallen van voertuigonderdelen zoals gps, middenconsole en stuurwiel vastgesteld. In bijna 90% van de gevallen ging het om voertuigen van het merk BMW.

Waakzaamheid en voorzorgsmaatregelen zijn geboden! Een goed werkend auto-alarm kan al veel voorkomen. Plaats ook je auto in de garage als je hierover beschikt.

Phishing is een vorm van oplichting waarbij criminelen geld aftroggelen van nietsvermoedende mensen aan de hand van frauduleuze mails en websites die bijvoorbeeld lijken alsof ze van een bankinstelling afkomstig zijn. Zo'n 9% van de Belgische internetgebruiker werd in 2015 slachtoffer van internetfraude en hebben daarbij (veel) geld verloren. Zou jij je laten beetnemen? Doe de test op www.safeonweb.be.

Lees meer →