Politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen: Samen naar veilig en leefbaar!

simkaartVoortaan is het verplicht dat iedereen die een nieuwe prepaidkaart koopt zich voor het eerste gebruik ervan registreert en identificeert. Dit geldt ook voor reeds bestaande prepaidkaarten, dus ook voor de simkaarten in je tablet, computer, alarm of gelijk welk ander toestel. Neem zo vlug mogelijk contact met je provider om je herlaadkaart te identificeren alvorens ze geblokkeerd wordt!

kidsidDe Kids-ID is het elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen onder de 12 jaar. Een kind dat ouder is dan 12 mag het niettemin tot de vervaldatum op zich hebben en gebruiken.

De kaart kan verbonden worden met de dienst Hallo Ouders, die het mogelijk maakt een naast familielid telefonisch te verwittigen wanneer een kind verloren gelopen is of in moeilijkheden is.

Met zijn Kids-ID kan een kind van minstens 6 jaar zich identificeren op het internet. De kaart kan ook dienst doen als bibliotheekkaart, lidkaart van een sportclub, voor de inschrijving in een school, enz.

In Belgiƫ moet een kind niet in het bezit zijn an de Kids-ID.

De Kids-ID moet worden aangevraagd bij het gemeentebestuur waar het kind is ingeschreven.

Vanaf 7 april 2017 gelden voor Belgen, EU-onderdanen en familieleden die de Schengenzone verlaten of wensen te betreden strengere grenscontroles op de luchthavens, in de zeehavens en in de treinstations met internationale verbindingen. Daardoor kunnen er langere wachttijden ontstaan. De federale politie wil iedereen hierover informeren zodat iedere reiziger zorgeloos zijn reis kan starten.

Lees meer →

Met de lente in zicht, willen wij je even aan het volgende herinneren:

jaagpadJaagpaden zijn de verharde of onverharde trekwegen langs weerszijden van de kanalen. Het zijn private dienstwegen of exploitatiewegen die nv De Scheepvaart toelaat om hun opdrachten vlot en efficiƫnt te kunnen vervullen.

De jaagpaden zijn meestal ook openbare weg, vaak uitsluitend voor wandelaars en fietsers. De vlotte en autoluwe fietsverbindingen zijn dan ook aanlokkelijk voor fietsers en wielertoeristen.

Omwille van het gemengd gebruik van de jaagpaden moeten de gebruikers rekening houden met elkaar door:

  • hun snelheid aan te passen (max. 30km/u)
  • voldoende afstand te houden zodat ze altijd kunnen stoppen
  • te bellen wanneer je als fietser iemand wil voorbijsteken; een bel (hoorbaar vanop 20 meter) is voor iedere fietser verplicht!

Op 21 maart start de lente en ontwaakt de natuur uit haar lange winterslaap. De eerste bloemen komen tevoorschijn. Hagen komen weer tot leven en bomen verspreiden hun stuifmeel. Buren en spelende kinderen kunnen op straat terug plezier maken. Het is dus tijd om terug buiten te komen en de buren te begroeten.

burenbemiddelingJammer genoeg is het contact tussen buren niet altijd rozengeur. Burenconflicten komen voor in elke stad, in elk dorp, in elke straat. Buren durven met elkaar niet praten over de kleine ergernissen en problemen. Het probleem lost daarmee niet op waardoor conflicten kunnen escaleren.

Heb jij zelf problemen? Al geprobeerd om hierover met je buur te praten, maar dat lukt niet?

DAN KAN BURENBEMIDDELING JE HELPEN!

Lees meer →