Fiets kwijt? Neem een kijkje op www.bikebank.be

"Verdorie, mijn fiets is gestolen! Die zie ik natuurlijk nooit meer terug."

Klinkt dit bekend in de oren? Een veel voorkomende reactie wanneer mensen merken dat hun fiets verdwenen is.

Ieder jaar halen politie- en gemeentediensten tienduizenden fietsen op die onbeheerd werden achtergelaten. Weinig van die fietsen vinden hun weg terug naar de rechtmatige eigenaar omdat slechts enkele gegraveerd zijn met het rijksregisternummer van de eigenaar. De meeste fietsen belanden dan ook in de gemeentelijke magazijnen en worden drie maanden later openbaar verkocht. Om ervoor te zorgen dat deze fietsen weer bij hun eigenaar terechtkomen, is er nu een oplossing: www.bikebank.be.

Fiets kwijt?

Surf dan naar www.bikebank.be of neem eens een kijkje op onze website https://www.politie.be/5408/verloren-voorwerpen. Onbeheerde fietsen die worden gevonden, komen op deze website met een foto en de belangrijkste kenmerken. 

Fiets al laten graveren?

Elke inwoner van België heeft een uniek rijksregisternummer. Als dat nummer op het kader van uw fiets staat, neemt de politie of gemeente contact met u op wanneer zij uw fiets onbeheerd hebben teruggevonden. Het loont dus zeker de moeite om uw fiets te laten graveren met uw rijksregisternummer.

Praktisch? Voor het markeren van uw fiets kan u in vrijwel elke gemeente terecht. Waar en wanneer er fietsgraveeracties georganiseerd worden, kan u steeds terugvinden op onze website of op onze facebookpagina.

Waarom een gestolen fiets aangeven bij de politie?

Het is belangrijk dat de politie weet waar en hoeveel fietsen er worden gestolen. Voor de aangifte van een fietsdiefstal hoeft u zelfs niet meer naar het politiebureau te gaan. Een diefstal kan u snel en gemakkelijk online melden via: www.policeonweb.be.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie AMOW via het contactformulier of telefonisch via 02 452 50 05.