CSC

Team CSC – coördinatie en steuncel – evenementenbeheer



Het CSC van de politiezone, onder leiding van eerste commissaris van politie Gunther Van Steenberge, wordt bemand door 1 hoofdinspecteur van politie, 1 inspecteur van politie en 4 burgercollega’s. Het team situeert zich binnen de afdeling politionele dienstverlening van het korps.



Het takenpakket van het CSC is zeer uiteenlopend en divers. Zo staat het CSC in voor de algemene planning van het korps en waakt de dienst, met het oog op de invulling van alle basisfunctionaliteiten, over de dagelijkse planning, de bijstand aan externe partners zoals onder andere federale overheidsdiensten en gerechtsdeurwaarders. Het team staat eveneens in voor de opvolging van de door de federale politie gevraagde versterking in het kader van het handhaven van de openbare orde buiten de eigen politiezone. Het CSC heeft binnen de politiezone een scharnierfunctie tussen de verschillende functionaliteiten. Het team fungeert eveneens als tussenpersoon voor zowel de burger als interne en/of externe partners, beheert de mailbox van de politiezone en staat in voor de ontvangst en de verzending van de klassieke briefwisseling.



Het CSC beheert de lokale evenementen zoals wielerwedstrijden, festivals, jaarmarkten en diverse kleinenere evenementen. De opvolging en het binnen het korps beschikbaar stellen van administratieve dossiers en operationele info met betrekking tot deze festiviteiten alsook de door de stad of gemeente afgeleverde vergunningen, maakt deel uit van de taken van het CSC. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de verschillende wijkteams en de dienst verkeer.



Sinds 1 januari wordt het team versterkt door Nadine. Nadine werkte sinds 2013 in eerste instantie op dienst verkeer bij de lokale politie van Dilbeek, nadien vervoegde zij het administratief onthaal en later de personeelsdienst.

Lees hier een interview met Nadine over het team CSC

Ontdek hier andere functies in ons korps