Verkeer

teamverkeer

Het team verkeer van onze politiezone (Zottegem Herzele & Sint-Lievens-Houtem) bestaat uit vier inspecteurs (Philip Hubeau-Patrick Bombeke-Willem Eeckhout-Jochen Van Bockstaele), 2 burger-collega’s (Nadia Uytterhaegen-Carolien Rouckhout) en een mobiliteitsambtenaar (Jimmy Beque), aangestuurd door eerste hoofdinspecteur Bart Decoene en eerste politiecommissaris Gunther Van Steenberge.

Alle teamleden van een team verkeer streven hetzelfde doel na: de verkeersveiligheid en mobiliteit verzekeren op het grondgebied van zijn of haar bevoegde politiezone.

Het takenpakket van de medewerkers van dit team is zeer divers en beperkt zich niet enkel tot controles op alcohol en drugs in het verkeer, zwaar vervoer, snelheid, gsm-gebruik achter het stuur en gordeldracht. Dit zijn echter wel zeer belangrijke onderdelen.

Naast het uitvoeren van verkeersacties zorgt het team verkeer ook voor de opleiding van gemachtigde opzichters, verkeerslessen, allerlei begeleidingen, toezicht aan scholen en wegenwerken en het geven van adviezen voor wielerwedstrijden en andere sportgebeurtenissen op het openbaar domein. Wie inlichtingen nodig heeft omtrent een (complexe) verkeersmaterie kan steeds bij hen terecht. Ze bieden bovendien ondersteuning aan de andere teams binnen de politiezone.     

Een mobiliteitsambtenaar stelt ook op vraag van de stad/gemeenten allerlei verkeersadviezen op en behandelt meldingen van verkeersproblemen.

De resultaten van onze verkeersacties tonen duidelijk aan dat een team verkeer nodig is; waarschuwen volstaat helaas niet altijd.

Lees hier het interview met Steffi Porrez, lid van het team verkeer

Lees hier meer over andere functionaliteiten.