Tijdens het 'weekend zonder alcohol' dat doorging vanaf vrijdag 6 juni (18u) tem 11 juni (6u) werden in onze zone verschillende verkeerscontroles uitgevoerd.
Er werd gecontroleerd in Wetteren langs de Kwatrechtsteenweg, Massemsesteenweg en Oosterzelesteenweg, in Laarne langs de Gaverstraat en Dendermondsesteenweg en in Wichelen langs Anker.

Tijdens deze verkeersactie werden volgende resultaten geboekt :
In totaal werden 80 voertuigen gecontroleerd en werden 20 processen-verbaal opgesteld.

Er werden 3 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld voor de keuring die was vervallen. 2 PV's werden opgesteld voor de verzekering die was vervallen, waarbij 1 voertuig werd in beslag gesteld en 1 PV voor het niet bijhebben van de boorddocumenten. 1 PV werd opgesteld wegens negeren stuurverbod en 1 wegens toevertrouwen van een voertuig aan een persoon met een rijverbod. Een onmiddellijke inning werd opgesteld wegens 1 passagier te veel achteraan in het voertuig en 2 OI's wegens geen gordeldracht. 1 OI werd opgesteld voor een buitenlands voertuig dat in het verleden een snelheidsovertreding in Belgiƫ had begaan.

Er zijn 3 processen-verbaal opgesteld voor rijden onder invloed van alcohol waarbij 1 rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken wegens sturen ondanks stuurverbod.
Er zijn 4 processen-verbaal opgesteld voor rijden onder invloed van drugs waarbij 4 rijbewijzen onmiddellijk werden ingetrokken. Er zijn ook nog 2 PV's opgesteld nav het aantreffen van een kleine hoeveelheid drugs in het voertuig.