Een drone/helicopter-view van onze activiteiten

De voorbije week (10/5-17/5/21) kreeg onze politiezone 232 oproepen (via 101) te verwerken van inwoners die dringend beroep wilden doen op onze diensten. Dat er zijn gemiddeld 33 per dag

politie drone Wetteren Laarne Wichelen

Dan spreken wij nog niet van aangiftes in één van de 3 politiehuizen, mails, andere kanalen en telefoontjes buiten 101. 

Vanuit Wetteren kwamen, niet verbazend, de meeste hulpvragen: namelijk 150 of 65%.

Dit resulteerde in maar liefst 43 verschillende soorten interventies. De topper was toch wel “loslopende dieren” (17). Daarna volgden parkeerovertredingen/in- en uitritbelemmeringen (11), verkeersongevallen met stoffelijke schade (9), lawaaioverlast (9), Intra-familiaal geweld (8), inbraakalarmen (8), verdachte voertuigen en gedragingen (8), politionele hulpverlening zoals bv oudere dame die valt in woning (6), bijstand NMBS voor bv zwartrijders of agressie (5), dronken personen (4), moeilijkheden met personen (4), verkeersagressie (4), nodeloze oproepen (4), bijstand medische dienst bv bij overbrengen agressieve patiënten (4), Verkeersongevallen met gewonden (4), opdrachten van andere politiezones, bv verder onderzoek in verdwijning (3), diefstallen (3), opzettelijke slagen (2), Frunpark-controle (2), overstroming (2), val van persoon (2), vandalisme (2), brand (2), overlastjongeren (1), vechtpartij (1), drugsgebruik in groep (1), bedreigingen (1), oplichting (1) en nog andere interventies.

De voorbije week werd in Wetteren één persoon gearresteerd toen hij zich verplaatste in een voertuig met gestolen nummerplaten. Dit was naar aanleiding van een ANPR-hit tijdens een verkeerscontrole.

Er werd ook nog een persoon opgepakt die gesignaleerd stond met een "bevel tot gevangenneming". 

Tenslotte zijn er nog twee personen bestuurlijk aangehouden voor oa. het verstoren van de openbare orde.

Vanuit Wichelen 56 oproepen of 24%

Dit resulteerde in 27 verschillende interventies. De topper in Wichelen was: diefstallen met braak of diefstallen uit voertuig (7), bedreigingen (5), verkeersongevallen met stoffelijke schade/vlucht (5),  “loslopende dieren (4), intra-familiaal geweld (3), verdachte personen of voertuigen (3), nodeloze oproep (3), inbraakalarm (2), dronken persoon (2), in- en uitritbelemmeringen/parkeerovertreding (2), Vandalisme (1), zwaar arbeidsongeval (1), lawaaioverlast (1) en nog andere interventies.

De voorbije week werden in Wichelen twee personen gearresteerd én aangehouden (zie onze eerdere berichtgeving op FB en website) door de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van diefstallen uit voertuig én inbraken in woningen. Een politiedrone bleek daarbij van onschatbare waarde te zijn. 

Vanuit Laarne 26 oproepen of 11%

Dit resulteerde in 11 verschillende interventies. De topper in Laarne was: bedreigingen (6), in- en uitritbelemmeringen/parkeerovertredingen (5), woningbrand al dan niet door blikseminslag (4), nodeloze oproep (2), COVID (1), verkeersagressie (1), overstroming (1), verkeersongeval met stoffelijke schade (1) en nog andere interventies.

Naast bovenstaande interventies werden ook nog verkeerscontroles gehouden in de ganse politiezone onder regie van de verkeersdienst. De resultaten daarvan werden al gedeeld op onze FB-pagina, maar wij geven ze voor de volledigheid hier nog eens mee:

Tijdens het voorbije weekend werden bij gerichte controles volgende inbreuken vastgesteld:

- 6 bestuurders legden een positieve speekseltest af inzake drugs.

- 3 bestuurders hadden teveel gedronken.

- 5 rijbewijzen werden voor 15 dagen ingetrokken en 4 bestuurders kregen een stuurverbod tussen 3 en 12 uur.

- 3 bestuurders reden ondanks een lopend rijverbod, hun voertuigen werden in beslag genomen.

- 1 voertuig werd tevens in beslag genomen wegens het ontbreken van een geldige verzekering.

- 4 getunede voertuigen bleken technisch niet in orde te zijn.

- 1.161 voertuigen werden op snelheid gecontroleerd waarvan er 61 te snel reden. In de Rivierstraat te Laarne (max 70km/u) werd een laagvlieger geflitst aan 135 km/u. Hij zal worden gedagvaard.

- 7 chauffeurs gebruikten de gsm achter het stuur.

- tevens werden nog 10 andere inbreuken vastgesteld, veelal rond parkeren en gordeldracht

- een ANPR-camera merkte tot slot een voertuig met gestolen nummerplaat op (werd hiervoor al meegegeven). Het voertuig werd onderschept en bleek niet verzekerd. De jonge bestuurder bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken en was onder invloed van drugs. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket. Het voertuig werd in beslag genomen.

Met dit artikel proberen wij een iets meer gedetailleerde glimp mee te geven van wat onze politiezone doet doorheen de week en de resultaten die geboekt worden. Uiteraard vergeten wij hier nog vele andere activiteiten te vermelden: het goede werk van de wijkinspecteurs, de opvolging van gerechtelijke dossiers door rechercheurs, het beheer van vergunde en niet-vergunde evenementen, communicatie, onthaalfunctie, speciaal overlastteam, ons lokaal informatiekruispunt enz enz. Alle tussenkomsten zijn er om de inwoners van deze politiezone te dienen. Altijd met één doel:  het leven zo ordelijk , veilig en gezond mogelijk laten verlopen voor iedereen en in een geest van wederzijds respect.

Labels