Contact informatie

Lodewijk Coiseaukaai 3
8000 Brugge
T: 050 44 88 44
F: 050 44 88 99

Meer contact informatie

Campagne van Stad, politie en Howest tegen drinken en rijden.

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) geeft aan dat wie onder invloed van alcohol met de wagen rijdt, maar liefst 200 keer méér kans heeft op een ernstig ongeval. Bij verkeersongevallen met gewonden in Brugge behoort de grootste groep chauffeurs die positief blazen tot de doelgroep 18 tot 24 jarigen. Een campagne is dus op zijn plaats.

Een projectgroep Sociaal Werk van HOWEST ging aan de slag en ontwikkelde onder begeleiding van de Brugse Preventiedienst en de Lokale Politie Brugge de campagne "Tipsy is teveel". Niet drinken (of drugs gebruiken) en rijden is dus de boodschap. Ook met iemand meerijden die onder invloed is, is gevaarlijk.

De studenten van HOWEST maakten met medewerking van de jonge Brugse filmmaker Willem Vleugels (double infinity prod.co), een filmpje waarin we een groepje studenten volgen die uitgaan. Hoe het afloopt zie je hier.

Deze campagne moet vooral jonge chauffeurs aan het denken én vooral handelen zetten. De boodschap geldt natuurlijk voor àlle Bruggelingen. In deze drukke eindejaarsperiode vragen we aandacht om extra alert te zijn.

Ook de lokale politie zal in deze dagen extra alert zijn: zeer regelmatig en onverwacht zullen alcohol- en drugcontroles plaats vinden. Een aantal van deze acties komen op de facebookpagina van de politie Brugge. Daarnaast zijn er ook onaangekondigde acties.

11 december 2014: één dag niet !

De aanpak van inbraak in woningen is een prioriteit. Op 11 december 2014 streeft Brugge met alle andere Belgische steden naar een dag zonder één inbraak. De lokale politie en preventiedienst rekenen ook op uw medewerking.   Volg ons op www.politiebrugge.be, www.brugge.be/preventie of www.1dagniet.be.