Contact informatie

Lodewijk Coiseaukaai 3
8000 Brugge
T: 050 44 88 44
F: 050 44 88 99

Meer contact informatie

Neem deel aan de tweede nationale actiedag tegen inbraken: “1 dag niet”. Lanceer deze week een initiatief in je straat, buurt, gemeente om je buren te sensibiliseren voor inbraakpreventie. Vrijdag 13 november 2015 is het hoogtepunt van “1 dag niet”. Post je initiatief op de site van “1 dag niet”!

 Tip van de week :

-    Sluit altijd ramen en deuren, ook als je maar even weg bent.

Het aantal inbraken blijft maar toenemen. De federale politie telde in 2014 meer dan 71 000 feiten.
Juwelen, geld en multimedia zijn goederen die het vaakst worden gestolen.

«Er is bij mij thuis ingebroken. Ik was maar voor 5 minuutjes weg, maar ik had de deur niet gesloten. Deze onoplettendheid is mij duur komen te staan, aangezien de verzekering niet is tussengekomen. Ik ben al mijn familiefoto’s kwijt…»

U kan eenvoudige maar zeer efficiënte maatregelen nemen om het risico om het slachtoffer te worden van inbraak, te verminderen. De voornaamste veiligheidsmaatregel is het aannemen van goede gewoonten. Ze zijn eenvoudig en kosten niets. Doe altijd ramen en deuren op slot, ook al u maar voor even afwezig bent.
Laat uw ramen niet op kiep staan. Een verrassend aantal inbraken kon gepleegd worden door niet afgesloten ramen en deuren. Een open raam dat vanaf de straatkant te zien is, lijkt op een uitnodiging om uw huis binnen te komen. Vergeet ook niet om uw garagepoort op slot te doen.

Op woensdag 26 augustus zullen onze verschillende onthaalpunten op de regio's uitzonderlijk gesloten zijn.
Uiteraard kunt u wel steeds terecht in het Politiehuis in de Lodewijk Coiseaukaai (24/7) of in het onthaalpunt van de Regio Centrum in de Kartuizerinnenstraat 4 (08 uur - 17 uur).
Onze excuses voor het ongemak.

Zorg voor je hond, je vriend, maar ook voor je buur(t)

De stad Brugge doet een warme oproep aan alle hondenbezitters om hun 'duit' in het zakje te doen. Zorg voor je hond, je vriend, maar ook voor je buur(t): hou je hond aan de leiband, doe zijn kakje in een zakje en gooi het in een vuilnisemmer.

Eerste-hulp-bij-hondenpoep-box

Is er een probleem met hondenpoep in jouw buurt? Dan kan een eerste-hulp-bij-hondenpoep-box de overlast helpen verminderen.
Bestellen en meer info via https://www.brugge.be/hondenpoep-sensibilisering-