Contact informatie

Lodewijk Coiseaukaai 3
8000 Brugge
T: 050 44 88 44
F: 050 44 88 99

Meer contact informatie

 

Meer weten over hoe te werken rond verkeerseducatie in het onderwijs?
Bezoek gratis dan onze Infomarkt Verkeerseducatie op 4 oktober van 15 tot 18u in het Brugse Politiehuis.

Meer info in bijgaande folder!!

 

Graag nodigen we jullie uit om een kijkje te komen nemen op zondag 18/09/2016 op de Burg in het kader van autoloze zondag.

Wij, de lokale politie Brugge met een aantal van haar partners (Stedelijke preventiedienst, SAR), zijn er vertegenwoordigd met verschillende infostands rond verkeerspreventie:

  • Er zijn heel wat verschillende soorten fietsen die elke hun eigen wettelijke uitrusting en wegcode hebben. We stellen vast dat dit nog niet bij iedereen is gekend. Daarom werden voor alle verschillende soorten fietsen infofolders ontwikkeld die gratis te verkrijgen zijn. Deze folders worden verduidelijkt door medewerkers op de verschillende infostanden.
  • De elektrische fietsen winnen aan populariteit en zien we meer en meer in het straatbeeld rijden. Je kan ze onderverdelen in verschillende categorie├źn die elk moeten voldoen aan specifieke wetgeving. Ook hiervoor werden infofolders ontwikkeld en bezoekers kunnen met hun vragen terecht op onze infostand.
  • Naast verkeersveiligheid is het ook belangrijk om te werken aan fietsdiefstalpreventie. De bezoekers krijgen de kans om hun fiets te laten markeren.
  • Samen met de Seniorenadviesraad (SAR) wordt een infostand rond de dode hoek voorzien. Kom op deze stand zelf ervaren waar je in de dode hoek staat of wat de chauffeur van een vrachtwagen kan zien.
  • Stap in de tuimelwagen om het nut van de autogordel te ervaren.
  • Ouders krijgen nuttige info rond het correct vastklikken van hun oogappels in de auto. We voorzien hiervoor een auto met daarin correct vastgeklikte kinderzitjes voor verschillende leeftijden.
  • De bezoekers kunnen hun kennis testen met een kleine quiz waarvoor ze beloond worden met een leuk gadget.

 

Kans maken op een iPad mini EN de verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers helpen verbeteren?

Het kan door de vragenlijst van het Europees project InDeV in te vullen! Het onderzoek is bedoeld om meer inzicht te krijgen in ongevallen waarbij voetgangers of (brom)fietsers betrokken zijn.

Meer info over dit project kan u hier vinden.