Contact informatie

Lodewijk Coiseaukaai 3
8000 Brugge
T: 050 44 88 44
F: 050 44 88 99

Meer contact informatie

Op 1 juli 2015 werden de openingsuren van de politie Brugge gewijzigd. De openingsuren sluiten voortaan aan met die van de bevolkingsdiensten van de stad Brugge.

Het wijzigen van deze openingsuren wil niet zeggen dat we gaan snoeien in onze dienstverlening. Integendeel ! De bereikbaarheid en aanspreekbaarheid van onze organisatie wordt nog belangrijker ! Flexibiliteit en werken op afspraak staat hierbij centraal. Dit kan door contact op te nemen met je wijkinspecteur op de algemene telefoonnummers van de regio’s of op hun dienst-gsm.

Wie is jouw wijkinspecteur? Waar kan je hem of haar bereiken?

Elke wijkinspecteur van de politie Brugge heeft ondertussen een dienst-gsm. Tijdens de diensturen is hij of zij dus rechtstreeks bereikbaar en aanspreekbaar.
Wil je weten welke wijkinspecteur er verantwoordelijk is voor jouw wijk of straat? Neem een kijkje op deze website, klik door naar ‘Zoek uw wijk’ en je krijgt meteen de correcte gegevens.

Veilig wonen is iets wat we allemaal willen, maar waar we vaak te
weinig bij stilstaan.

Wil je weten welke elementen in en rond je woning het risico op een
inbraak en/of brand verhogen? Wil je weten wat je
hiertegen kan doen?

In de brochure veilig wonen vind je een schat aan informatie over
inbraak- en brandpreventie. Je ontdekt hoe je je woning optimaal kan
beveiligen en hoe je de zwakke punten in kaart kan brengen.

Neem de juiste maatregelen om van jouw woning een veilige plaats te
maken.

Bijlage: Brochure veilig wonen

Heb je een alarmsysteem dat niet aangesloten is bij een alarmcentrale? Dan moet je zelf je alarmsysteem registreren bij het meldpunt alarmsystemen via de website www.policeonweb.be.

Hiervoor dien je gebruik te maken van je elektronische identiteitskaart of een ‘token voor burgers’ (code die je na aanvraag ontvangt).

Is je alarmsysteem wel aangesloten op een alarmcentrale, dan hoef je zelf niets te doen. De registratie gebeurt automatisch door de alarmcentrale.

Het meldpunt alarmsystemen is een gegevensbank beheerd door de FOD Binnenlandse Zaken waarin de gegevens van alle alarmsystemen bewaard worden. De gegevens die de gebruiker invoert, worden in deze databank opgeslagen en zullen toegankelijk zijn voor alle politiezones. Ook de alarmsystemen die vroeger werden aangegeven bij de lokale politie moeten opnieuw aangegeven worden via de website.

Lees meer →