Contact informatie

Lodewijk Coiseaukaai 3
8000 Brugge
T: 050 44 88 44
F: 050 44 88 99

Meer contact informatie

Wegens een syndicale actie van de geïntegreerde politie, zullen de onthaalpunten op de verschillende regio's van de Lokale Politie Brugge vandaag bij uitzondering gesloten zijn. Voor aangiftes kunt u evenwel steeds terecht in het Politiehuis in de Lodewijk Coiseaukaai 3.

Gordel en kinderzitjes


De gordel is het eenvoudigste en goedkoopste middel om het aantal auto-ongevallen met doden en zwaargewonden te doen dalen.
Sinds 1975 is er de verplichte draagplicht voor bestuurders en de passagiers voorin. De verplichting voor de passagiers achterin volgde in 1991. Meer dan 20 jaar na deze gordelplicht, zijn er nog steeds heel wat chauffeurs en passagiers die de gordel niet dragen.
Zo horen wij vaak dat u de gordel niet draagt om verschillende redenen: u ervaart er hinder door, het loont de moeite niet voor een korte rit, het wordt vergeten of door onverschilligheid. Uit onze ervaringen bij het vaststellen van verkeersongevallen is het duidelijk dat de gordel ook heel wat levens redt en nog zal redden. Het risico op een overlijden of andere verwondingen daalt zelfs met 50 %.
Het is ook belangrijk dat u als ouder het goede voorbeeld toont aan uw kinderen. U kunt moeilijk verlangen dat uw kinderen de gordel aandoen als u deze zelf niet draagt! Kinderen onder de 1m 35 moeten in een voor hen uitgerust kinderbeveiligingssysteem worden vervoerd (kinderzitje of verhogingskussen). Bekijk daarom altijd eerst de gebruiksaanwijzing om te zien hoe u het kinderzitje of verhogingskussen goed moet vastmaken. 

Lees meer →

 Zondag is de 57-jarige Brugse politiecommissaris Rudy Saron overleden. Hoewel hij al enige tijd ernstig ziek was komt zijn heengaan als een volslagen verrassing.

Rudy Saron trad in 1976 als agent in dienst bij de gemeentepolitie van de stad Brugge. Hij maakte er deel uit van de interventiepolitie en de lokale recherche. In 1992 werd hij bevorderd tot adjunct-politiecommissaris en wachtofficier. In 2001 werd hij bij de politiehervorming herbenoemd tot commissaris van politie.

Commissaris Saron hield zich de voorbije 15 jaar vooral bezig met de strijd tegen het geweld bij voetbalwedstrijden. Tot ver buiten de stads- en landsgrenzen werd hij aanzien als een autoriteit in de bestrijding van het hooliganisme.

Rudy Saron was niet enkel een bijzonder plichtsbewuste en gedreven politieofficier maar vooral een verzoener met een warme persoonlijkheid. Vooral daarom is zijn overlijden bij de Brugse politiemensen hard aangekomen.

rudy saron

 

De uitvaart van commissaris Rudy Saron vindt plaats op zaterdag, 2 augustus 2014 om 10u in de parochiekerk Heilige Kruisverheffing, Moerkerkse Steenweg te Sint-Kruis-Brugge.

Aan zijn echtgenote Annemie De Neve, kinderen Annelies en Alexander en de familie biedt het politiekorps zijn oprechte blijken van diep medeleven aan.

Online condoleren kan via het digitaal rouwregister http://rouwregister.politiebrugge.be/