Wagenpark

 

Het wagenpark van onze zone is vrij uitgebreid. Zo heeft de zone een 7 voertuigen met striping (m.a.w. voorzien van de officiĆ«le politie-logo's en -strepen), waaronder 4 VW Transporter T5, 2 VW Tiguans en 1 VW polo. De PZ Middelkerke beschikt ook over 6 anonieme voertuigen.
Voertuig VW Transporter

Naast  deze vierwielers heeft het de zone ook 3 politiemotorfietsen.

 

Enige jaren geleden zorgde de 'kleine zone Middelkerke' voor een Europese primeur (!) door als eerste al zijn wagens uit te rusten met een LED-verlichtingssysteem.

 


Radiofonie

Voor het radioverkeer maakt de zone gebruik van het ASTRID-netwerk. De radiocommunicatie verloopt via het provinciale communicatie en informatie-netwerk, beter bekend onder de naam CIC West-Vlaanderen.
Alle wagens zijn uitgerust met een vaste radiopost, en daarnaast heeft elk personeelslid dat op dienst komt, voor de uitvoering van zijn dienst, een draagbare radiopost te zijner beschikking.


 

Foto Livescan

Vingerafdrukken

Het tijdperk van besmeurde handen na een vingerafdrukcontrole is in onze zone voltooid verleden tijd. Het digitaal vingerafdruksysteem (= LIVESCAN) staat rechtstreeks in verbinding met de nationale gegevensdatabanken. Hierdoor kan binnen de kortste keren gecontroleerd worden of iemand nog aan andere feiten of misdrijven kan gelinkt worden.

 


Mulfifunctioneel signalisatiebord

De PZ Middelkerke beschikt ook over een multifunctioneel signalisatiebord. Dit bord is regelmatig in het straatbeeld te zien en wordt ingezet bij acties, om te waarschuwen bij een ongeval, als preventieve snelheidsmeter,...