Contact Info

Spermaliestraat 21
8431 Middelkerke
T: 059 312 312
F: 059 305 642

Meer ...

Home

Diefstal met list: wat kunt u doen nog voor u ongewenst bezoek krijgt?

De lokale politie maakt bejaarde burgers er regelmatig op attent dat ze waakzaam moeten zijn wanneer personen onaangekondigd en onder valse voorwendsels bij hen aanbellen: ze komen inlichtingen vragen of willen even telefoneren, ze beiden diensten of waren te koop aan, ze stellen zich voor als vertegenwoordiger van een nutsbedrijf of politieman die een onderzoek instelt, enz.. Deze personen willen eigenlijk enkel binnenraken om te proberen alles van waarde te stelen.

Source: Diefstal met list: wat kunt u doen nog voor u ongewenst bezoek krijgt?

Phishing: methodes die evolueren, doelen die veranderen…

Wanneer we het over cybercriminaliteit hebben, hebben we het onvermijdelijk ook over phishing. En het gaat dan niet alleen om een mail om een rekening te hacken. De manier waarop we internet gebruiken is veranderd en het ecosysteem van phishing is hier een mooi voorbeeld van. Wat zijn de belangrijkste veranderingen qua methodes en qua doelen van deze criminelen? We bekijken hier de huidige tendensen zodat we de veerkracht van het systeem beter begrijpen en we ons dus ook beter tegen dit fenomeen kunnen beschermen.

Source: Phishing: methodes die evolueren, doelen die veranderen…

Voorbehouden parkeerplaatsen voor mindervaliden: de verschillende soorten

Mindervalide personen worden regelmatig geconfronteerd met moeilijkheden om zich te verplaatsen of om ergens binnen te geraken (winkels, openbare diensten, feestzalen enz.). Wat kunnen we doen om te voorkomen dat deze mensen (terecht) het gevoel hebben uitgesloten te zijn? Parkeerplaatsen voorzien die zijn voorbehouden voor mindervaliden, is al een eerste stap in de goede richting. Dit is wettelijk vastgelegd door verschillende bepalingen. In dit artikel bekijken we welke soorten parkeerplaatsen er bestaan, aan welke criteria ze moeten voldoen en hoe ze kunnen worden aangevraagd.


Source: Voorbehouden parkeerplaatsen voor mindervaliden: de verschillende soorten

Als vrouw alleen op reis: enkele tips

Of het nu is voor zaken of voor het plezier, tegenwoordig is het heel gewoon dat ook vrouwen alleen reizen. Het is wel een feit dat hun behoeften qua veiligheid en gezondheid op een aantal vlakken verschillen van die van een man. Dit artikel geeft een reeks tips, speciaal voor vrouwen die alleen reizen.


Source: Als vrouw alleen op reis: enkele tips

Analyse van illegale kunst- en antiquiteitenhandel: het topje van de ijsberg

De illegale kunst- en antiquiteitenhandel wordt vaak vergeten bij de analyses van traditionele criminele markten (drugs- en wapenhandel, enz.). Toch is het de op twee na meest lucratieve markt binnen grensoverschrijdende illegale fenomenen. Hoe werkt het? Wat is het verschil met andere illegale handel?

Source: Analyse van illegale kunst- en antiquiteitenhandel: het topje van de ijsberg

Beveilig je school tegen diefstal

In elk gebouw waar er veel volk komt, zijn er waardevolle voorwerpen die de eigenaars liever niet gestolen zien worden (computers, televisietoestellen, projectors, sport-materiaal…). Maar de kans op diefstal of op beschadiging van het materiaal is natuurlijk groot doordat iedereen er gemakkelijk binnen en buiten kan en er zoveel mensen komen en gaan. Hieronder volgen enkele voorzorgsmaatregelen om mogelijke daders af te schrikken.

Source: Beveilig je school tegen diefstal

Jongeren en alcohol: pre-drinking en binge-drinking

“Pre drinking” en “binge drinking” of "voordrinken" en "comazuipen" zijn twee recente fenomenen, waarbij er overmatig alcohol wordt geconsumeerd … en niet geheel zonder risico’s. Het zijn vooral jongvolwassenen die dit doen, vaak zonder zich bewust te zijn van de schadelijke gevolgen ervan. Men is op zoek naar manieren om deze praktijken tegen te gaan, want hoewel ze niet vaak voorkomen, mogen ze niet worden onderschat maar ook niet gedramatiseerd.

Source: Jongeren en alcohol: pre-drinking en binge-drinking