Contact Info

Spermaliestraat 21
8431 Middelkerke
T: 059 312 312
F: 059 305 642

Meer ...

Home

Hoe phishing vermijden en hoe reageren op dreiging of wanneer u het slachtoffer bent

Welke goede gewoontes moeten we aannemen om de veiligheid van onze persoonlijke en professionele gegevens te garanderen zonder het onszelf al te moeilijk te maken? Phishing gaat viraal en is hardnekkig. Het is bovendien een des te grotere dreiging omdat particulieren, bedrijven en instellingen steeds afhankelijker worden van allerlei webservices en applicaties die onderling verbonden zijn voor bijvoorbeeld authentificatie.

Source: Hoe phishing vermijden en hoe reageren op dreiging of wanneer u het slachtoffer bent

Conflictbeheer: relatieproblemen vroegtijdig aanpakken

Nog voor we in conflictsituaties terechtkomen, bepalen sommige onderbewuste patronen ons gedrag, onze (re)acties, onze interpretatie van dingen, onze verwachtingen tegenover anderen. Ze kunnen ons in ons voordeel doen handelen, de controle over onze communicatie doen verliezen of zelfs aan de basis liggen van conflicten met derden of andere moeilijke situaties. Hoe kunnen – we zowel thuis als op het werk – afstand nemen van die zogenaamde drivers om de risico’s ervan te minimaliseren?

Source: Conflictbeheer: relatieproblemen vroegtijdig aanpakken

Hoe een lading veilig met uw auto vervoeren?

U wilt met het hele gezin en veel bagage met de auto op vakantie gaan of u wilt de wagen gebruiken om te verhuizen of ... Denk er dan aan dat een zwaar geladen auto een langere remweg heeft, gemakkelijker uit de bocht gaat en trager optrekt. Vergeet ook niet dat een overladen auto zowel voor de bestuurder als voor de andere weggebruikers risico's inhoudt.

Source: Hoe een lading veilig met uw auto vervoeren?

Welke bewijswaarde heeft een proces-verbaal?

Bij een verkeersovertreding hebben we het vaak over de bewijswaarde van een proces-verbaal, maar die wordt vaak niet juist begrepen. Pv's opgesteld door de politie hebben ofwel een inlichtingswaarde, ofwel een bewijswaarde tot het tegendeel bewezen is. We bekijken in welke mate het bij de vaststelling van een overtreding over een bijzondere bewijswaarde kan gaan en vooral wat dit juist inhoudt.

Source: Welke bewijswaarde heeft een proces-verbaal?

Welke documenten heeft u nodig wanneer u met een minderjarige op reis gaat?

Minderjarige kinderen hebben bepaalde documenten nodig om naar het buitenland te kunnen gaan. Zoals voor volwassenen, moet u zich voor hen dus ook ruim op voorhand informeren en rekening houden met de duur van de aanvragen. Waar moet u vooral aan denken voor uw vertrek?

Source: Welke documenten heeft u nodig wanneer u met een minderjarige op reis gaat?

Inbraakwerende raamfolie

Hoe verhinderen we dat een inbreker een raam zonder tralies of gelaagd glas forceert? Diefstalpreventieadviseurs constateren regelmatig dat ramen weinig of zelfs helemaal niet beschermd zijn. Als u niet van plan bent om het raamwerk volledig te vervangen, raden de adviseurs aan om een of meerdere sloten, een raamkruk met een slot, enz. op het bestaande raam te plaatsen. Dan is er nog het breekbare raam zelf, dat bestaat uit enkele, dubbele of driedubbele beglazing.

Source: Inbraakwerende raamfolie

Technieken om een jongere in een crisissituatie te immobiliseren

De woede-uitbarstingen van een kind of jongere kunnen ons als volwassene behoorlijk verrassen en van streek maken. Hoe reageren we dan best? Volgens de omstandigheden en de ervaring waarover we beschikken, moeten we proberen de jongere te overmeesteren met een absoluut minimum aan geweld. De goede praktijken zoals die worden aangeleerd in het Canadese onderwijs kunnen ons daarbij helpen.

Source: Technieken om een jongere in een crisissituatie te immobiliseren