07_Anoniem drugsmeldpunt Limburg

Drugsproductie heeft meer impact op een buurt dan je denkt. Criminelen gaan vaak slordig te werk met een grote kans op brand of ontploffing. Gevaarlijk afval wordt achtergelaten, gedumpt of geloosd. In 2019 startte het parket Limburg dan ook met een anoniem drugsmeldpunt Limburg, ondersteund door de provincie Limburg. Via dit meldpunt kan de burger anoniem melding maken van verdachte activiteiten i.v.m. drugsproductie. Sinds de oprichting werden er maar liefst 5 drugslabo’s, 15 cannabisplantages en een dumpingplaats voor chemisch drugafval ontdekt en opgedoekt. 

Om het meldpunt nog beter gekend te maken bij het grote publiek slaan de Limburgse politiediensten, de provincie Limburg en het parket Limburg de handen nogmaals in elkaar: op alle politievoertuigen in Limburg zie je banners hangen met het logo en het oproepnummer van het anoniem drugsmeldpunt Limburg erop!

In totaal werden 230 voertuigen van 14 politiekorpsen en van de federale politie uitgerust met een banner op de achterruit. Wij zorgden voor het ontwerp, de provincie Limburg maakte budget vrij voor het project.

Houd je buurt veilig en meld verdachte signalen! Welke signalen verdacht zijn, kan je terugvinden op de website van het meldpunt

Melden kan via 0800 20877 of www.anoniemdrugsmeldpuntLimburg.be. Alle meldingen worden strikt anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Banners_Anoniem drugsmeldpunt Limburg

Labels