Cyberpreventieadviseurs komen op huisbezoek

Werd jij opgelicht via het internet? Dan kan je voortaan een gratis huisbezoek van één van onze cyberpreventieadviseurs aanvragen.

cyber

De afgelopen maanden hebben wij acht vrijwilligers opgeleid tot cyberpreventieadviseurs. Deze personen zijn intussen gespecialiseerd in het herkennen van verschillende vormen van online oplichting. Zij zullen samen met ons proberen om onze inwoners zo goed mogelijk te beschermen tegen de gevaren van het internet.

Wat gaan zij doen?

  1. Presentaties geven aan verenigingen. Wil jouw vereniging een infosessie organiseren rond de preventie van cybercriminaliteit? Contacteer ons dan via pz.lrh.cybercrime@police.belgium.eu.

     
  2. Op huisbezoek gaan bij slachtoffers van cybercriminaliteit. Werd jij het slachtoffer van internetcriminelen en deed je hier aangifte van? Dan kan je vanaf 1 februari  vragen dat er een cyberpreventieadviseur bij jou thuis langskomt. Hij of zij zal je wegwijs maken in de belangrijkste vormen van online oplichting en praktische tips aanreiken. Ook enkele vrienden of familieleden zijn welkom.

Labels