Goede punten voor jouw aangepaste snelheid in schoolomgevingen!

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. Vandaar willen we graag opnieuw de aandacht vragen voor de veiligheid van schoolgaande kinderen in het verkeer. Als politiezone nemen we zelf reeds tal van initiatieven om elke leerling elke dag veilig en wel te laten thuiskomen na school. Wij kunnen dit echter niet alleen.

Wij hebben opgemerkt dat bepaalde verkeersovertredingen regelmatig begaan worden in de omgeving van de scholen. Het lijken soms kleinigheden, toch veroorzaken ze heel wat leed.

Zorgen jullie mee voor een veilige schoolomgeving door:  

  • Niet sneller dan 30 kilometer per uur te rijden in een schoolomgeving?
  • Voet- en fietspaden vrij te laten?
  • Een andere parkeerplaats te zoeken indien jullie jullie voertuig niet wettelijk of met de rijrichting mee kunnen parkeren?
  • Te kijken of jullie wel voorrang hebben indien jullie met de fiets komen?
  • De veiligheidsgordel te dragen en het kinderzitje correct te gebruiken?
  • De gsm niet te gebruiken in de wagen?

Wij besteden ook de nodige aandacht aan de verkeersveiligheid in schoolomgevingen. Zoals elk jaar vinden jullie de wijkinspecteurs terug op de drukste (verkeers)punten in de omgeving van verschillende scholen. Daarnaast zullen zij ook controleren op het gebruik van de fietsverlichting wanneer het vroeger donker wordt. Ook zullen de politievoertuigen voorzien worden van een banner 'Goede punten voor jouw aangepaste snelheid'. Tot slot geven wij gedurende de hele maand september verkeerstips via onze sociale media. Zo maken wij iedereen #wegwijsinhetverkeer. 

Wij wensen iedereen een prettig en veilig schooljaar toe!

Goede punten voor jouw aangepaste snelheid

Labels