Politie LRH onderschept man met 9.200 aan vals geld en een verkeerscrimineel

Afgelopen week haalde de politie Limburg Regio Hoofdstad tijdens een verkeersactie in Zonhoven twee uitschieters uit het verkeer. 

Politie LRH

Op de N74 in Zonhoven werd een 22-jarige man uit Nederland onderschept met 9.200 euro aan vals geld. Hij had tevens een gsm-toestel met extra simkaart en 785 euro aan écht geld op zak, dat de politie samen met het vals geld in beslag heeft genomen. De man werd mee ten burele genomen voor verdere afhandeling. Hij moet zich binnenkort in het kader van snelrecht voor de rechtbank verantwoorden voor zijn daden.

Even later onderschepte de politie op de Halveweg in Zonhoven een 22-jarige man uit Heusden-Zolder. De bestuurder was afgelopen maand reeds tweemaal staande gehouden door diverse politiediensten, telkens rijdend zonder rijbewijs, onder invloed van drugs en met schending van de voorwaarden. Hij is voor een derde maal onderschept en legde een positieve speekseltest af. Daarnaast reed hij opnieuw zonder rijbewijs en schond zijn voorwaarden. Het voertuig bleek van zijn vader te zijn die op de hoogte was, waardoor het proces-verbaal “toevertrouwen voertuig” is opgesteld. De wagen werd getakeld en de bestuurder werd mee ten burele genomen voor verhoor. Hij blijft aangehouden tot de tot rechtbank oordeelt over zijn definitieve straf. Politie LRH stelde de nodige processen-verbaal op, onder andere voor drugs in verkeer, inbreuken rijbewijs, toevertrouwen voertuig, schending voorwaarden. 

Labels