Gerechtelijk onderzoek voor woninginbraken - Linter/Zoutleeuw

Op 2 februari 2024 werden bewoners uit de Kattelijnestraat te Linter slachtoffer van een woninginbraak, waarbij juwelen en kledij werden gestolen. Tijdens het onderzoek door PZ Getevallei kwam een verdacht voertuig in beeld, dat mogelijks ook gelinkt zou kunnen worden aan andere woninginbraken. Meer bepaald kwam het voertuig ook in beeld bij een woninginbraak op 2 februari 2024 in de Witteweg te Zoutleeuw en bij een woninginbraak in de Bonastraat

handboeien

Op 1 maart 2024 controleerde een ploeg van PZ Rivierenland een voertuig met 3 inzittenden van Albanese nationaliteit. De 3 mannen van 24, 36 en 37 jaar, gaven een onduidelijke uitleg over hun aanwezigheid in België. Bij nazicht van de gsm’s die in het voertuig werden aangetroffen, bleek dat deze gelinkt waren aan de voormelde onderzoeken naar woninginbraken, gevoerd door PZ Getevallei. Bovendien bleek het voertuig net zoals het voertuig dat in beeld kwam bij de woninginbraken in Linter en Zoutleeuw ingeschreven te zijn op naam van dezelfde persoon, een 43-jarige vrouw uit Séraing. 

De 3 verdachten werden verhoord. Waar 1 van hen ontkende diefstallen te hebben gepleegd, wensten de 2 andere verdachten daar niets over te verklaren. 

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstallen door middel van braak en het deel uitmaken van een vereniging. 

De 3 mannelijke verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hun aanhouding heeft bevolen, en de raadkamer zal op vrijdag 8 maart 2024 beslissen over de handhaving van de voorlopige hechtenis. 

Uit verder onderzoek zal moeten blijken of de verdachten nog voor andere feiten in aanmerking komen. Het onderzoek zal verder gevoerd worden door PZ Getevallei, onder leiding van de onderzoeksrechter. 

BRON: Parket Leuven

Labels