Het is weer terug naar school!

Aan het begin van het schooljaar werden de weinige nieuwe lichtbakken "30 km/uur-zone" voltooid, zodat alle scholen in de entiteit ermee konden worden uitgerust.

Ter informatie: een variabel lichtbord "zone 30 km/h" heeft de volgende kenmerken:

  • Wanneer deze functie is ingeschakeld, is de maximaal toegestane snelheid 30 km/u.
  • Wanneer deze uitgeschakeld is, is de maximaal toegestane snelheid 50 km/u.

Vanaf 3 september ontmoet u ook mensen met een C3-bord (rode cirkel op witte achtergrond), een driekleurige armband en een veiligheidsvest voor de meeste scholen. Ze worden "bevoegde" toezichthouders genoemd omdat ze door de politiediensten worden opgeleid en door de school en de gemeente in partnerschap worden toegewezen.

De bevoegde begeleider laat beide kinderen veilig oversteken, met een minimum aan mobiliteit voor de school.

Afbeelding van een zone 30 paneel

Hun rol bestaat erin de doorgang van groepen voetgangers, met name kinderen, voor de toegangspoort tot scholen te reguleren. De begeleider helpt de kinderen daarom op weg naar school.

Het is daarom van essentieel belang dat gebruikers de instructies van de geautoriseerde toezichthouder opvolgen. Deze laatste heeft niet de bevoegdheid om een proces-verbaal op te maken, maar aan de andere kant zou een politieagent die zou zien dat een persoon een wettelijke aanwijzing van een bevoegde toezichthouder niet respecteert, dit heel goed kunnen verwoorden.

Tot slot, zowel om veiligheids- als om mobiliteitsredenen, wil ik u allen, automobilisten en voetgangers, bedanken voor het feit dat u hebt gestopt wanneer een bevoegde supervisor u zijn signaal heeft gegeven en voor het feit dat u zijn instructies hebt opgevolgd.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Labels