BOBrussel-West

Afgelopen nacht organiseerde de lokale politie Brussel-West een grootscheepse verkeerscontrole in het teken van rijden onder invloed van alcohol en drugs. De actie kadert in de verkeerscampagne van de politiezone Brussel-West om deze inbreuken te bestrijden.

Een 30 tal aspirant-inspecteurs van politie van het GIP (Gewestelijke en Intercommunale Politieschool Brussel) namen eveneens deel aan deze actie als praktijkoefening.

Zaterdagavond, 08 januari 2011, werd rond 21 u een indrukwekkend verkeersdispositief in stelling gebracht. Het doel van de actie was, ten eerste, het beteugelen van rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, ten tweede, het controleren van de boorddocumenten en, tenslotte, het opsporen van gezochte personen. Hiervoor werden 45 manschappen van het politiekorps, 30 aspirant-inspecteurs van het GIP, een drughond en tal van voertuigen (zoals combi's, motoren en de staffcar) ingezet.

In de loop van de avond verplaatste de politie zich tweemaal. Zo werd er gecontroleerd op de Keizer Karellaan te Sint-Agatha-Berchem en op de Steenweg op Ninove te Sint-Jans-Molenbeek.

De controle van in totaal 200 voertuigen en 230 personen leverde mooie resultaten op:

  • 17 chauffeurs werden betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren voor 3 of 6 uur. Op vraag van het parket werd 1 rijbewijs ingetrokken.
  • 5 chauffeurs werden betrapt op rijden onder invloed van drugs. De bestuurders moesten hun rijbewijs 12 uur inleveren. Een van de betrokkenen werd tevens ter beschikking gesteld van het parket procureur des Konings te Brussel op 09/01/2011 + intrekking van het rijbewijs;
  • 2 processen-verbaal werden opgesteld voor drugsbezit;
  • 1 proces-verbaal werd opgesteld voor weerspanningheid;
  • 1 persoon was in het bezit van een verboden wapen (matrak) ;
  • 6 processen-verbaal werden opgesteld voor niet-verzekering met in beslagname van het voertuig;
  • 3 personen stonden geseind voor allerhande inbreuken (ontzetting recht tot sturen,...).

Labels