Twee verdachten van verschillende diefstallen met geweld opgepakt!

Op 26 september werd er op het grondgebied van de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem twee diefstallen met geweld (losrukken halsketting), kort na elkaar gepleegd door twee personen. Telkens werd dezelfde modus operandi gebruikt door de verdachten: één verdachte bedreigde het slachtoffer met een pepperspray terwijl de tweede verdachte het slachtoffer met een mes bedreigde. Vervolgens werd de halsketting afgerukt en namen de verdachten te voet

Halsketting

Een ploeg van de BAB (Brigade antibanditisme) werd op diezelfde dag omstreeks 18.43 uur uitgestuurd naar het Albert Schweitzerplein in Sint-Agatha-Berchem voor een diefstal met geweld.  Na onderzoek in de buurt, werden de twee verdachten opgemerkt in Sint-Jans-Molenbeek. Na een korte achtervolging kon de ene verdachte worden opgepakt op de Gentsesteenweg en een tweede in de Euterpestraat.

Zowel het mes als de pepperspray werden op één van de verdachten gevonden. De halskettingen werden achteraf op de plaats van de feiten teruggevonden.

Beide verdachten werden formeel herkend door de slachtoffers alsook door verschillende getuigen. Ze verblijven illegaal in het land en beweerden allebei minderjarig te zijn. Maar uit een eerder onderzoek met botscan, bleek deze verdachte toch meerderjarig te zijn.

De raadkamer heeft beslist om de inverdenkinggestelde naar de Franstalige correctionele rechtbank te verwijzen voor feiten van diefstallen met geweld of bedreigingen, in bende en met wapen. In afwachting van zijn proces, besliste de raadkamer om de voorlopige hechtenis van de inverdenkinggestelde te verlengen. De minderjarige verdachte werd ter beschikking gesteld van een jeugdrechter.

Labels