Over ons: Team Logistiek

Deze maand willen we je nog graag onze dienst Logistiek voorstellen. Een team dat onmisbaar is en onze organisatie als een goed geoliede motor laat draaien. Lees hier verder...

teamlogistiek

Team Logistiek: Andy Janssens (Technisch assistent), Vanessa Syroit (Logistiek medewerker),  Jurgen Geldhof (Politiesecretaris), Jo De Vos (Technisch assistent)

 

Vandaag stellen we jullie het logistiek team van onze politiezone voor. In een interview met Vanessa komen we meer te weten over hun functies en taken.

Hallo Vanessa! Jij bent lid van het logistiek team van ons korps. Dat is anders dan een team verkeer of wijkinterventie, toch?

Ja, dat klopt! Medewerkers van de dienst logistiek maken namelijk deel uit van het burgerpersoneel (CALog) van de politie, wat verschillend is van het operationeel personeel (in uniform) zoals een verkeers- en wijkinterventieteam.

Wat maakt dat deze twee functiegroepen zo verschillend zijn?

Wel, als politiemedewerker in uniform werk je actief mee aan een excellente politiezorg en ben je regelmatig in het straatbeeld te zien. Je wordt onder meer ingezet op evenementen en bij interventies. Daarnaast is ongeveer 20% van het politiepersoneel tewerkgesteld in een burgerfunctie. Deze functies zijn onder andere administratief, ondersteunend of technisch van aard. 

Interessant, wat houdt de functie logistiek nu eigenlijk in?

De logistieke functie is enorm uitgebreid en divers, zo doen mijn collega’s en ik altijd iets anders. Het komt er echter altijd op neer dat wij meehelpen aan een goede en vlotte werking van het korps.

En hoe bereiken jullie dat?

We staan bijvoorbeeld in voor het onderhoud en beheer van ons gebouw en politievoertuigen. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een poetsploeg of het in orde maken van de technische keuringen van onze wagens en het laten herstellen van schade.

Werken jullie dan veel samen met de andere, operationele teams?

Jazeker, dat moet wel! We ondersteunen waar nodig, wonen de vergaderingen bij, beheren agenda’s en doen bestellingen voor kledij, materiaal, enz. voor de operationele teams. We behandelen ook nieuwe werkaanvragen voor operationele functies, dus we staan wel erg dicht bij onze collega’s in uniform.

Jullie fungeren dus als een zeer belangrijke ondersteuning om de goede werking van ons korps te garanderen. Dankjewel voor dit interview Vanessa, nog veel succes bij het team Logistiek!

 

Bij deze post willen we ook graag ons sanitair personeel bedanken. Zij zorgen er dag-in-dag-uit voor dat ons gebouw er perfect uit ziet, dankuwel dames!

spbedankt

 

 Lees hier meer informatie over het Team Logistiek bij de politie.

Ontdek hier andere functies van het korps.

Meer informatie over werken bij de politie? Klik hier of ga naar Jobpol.be

Labels