Controles door Politie Middelkerke leveren mooie resultaten op

De lokale politie van Middelkerke voerde op vrijdagavond 7 juli 2023 een grootschalige gecoördineerde actie uit in samenwerking met Politiezone Grensleie in het kader van alcohol en drugs in het verkeer. De politie werd bijgestaan door controleurs van De Lijn en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Uit de resultaten blijkt dat de meeste bestuurders zich aan de regels hielden.

Controle Politie Middelkerke 07/07/2023

Afgelopen vrijdagavond controleerde de politie op verschillende plaatsen in Middelkerke. De Middelkerkse politie kreeg daarvoor bijstand van Politiezone Grensleie, controleurs van De Lijn en de Dienst Vreemdelingenzaken. Bestuurders werden op drie verschillende locaties gecontroleerd op alcohol- en druggebruik: de Torhoutsesteenweg, de Zeedijk en de Diksmuidestraat. Ook werd er gecontroleerd op drugsbezit op de kusttram.

125 bestuurders werden tijdens de actie gecontroleerd, waarvan 119 bestuurders nuchter achter het stuur zaten. Vier bestuurders testten positief op alcohol. Voor drie chauffeurs resulteerde dit in een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen. Twee bestuurders testten positief op drugs. Hun rijbewijs werd eveneens ingetrokken voor 15 dagen. Een aantal voertuigen werden onderworpen aan een grondige controle door middel van een drughond. In geen enkel van die voertuigen werden verdovende middelen aangetroffen. Daarnaast werden vijf bestuurders betrapt op gsm-gebruik achter het stuur en reden vier bestuurders zonder geldige verzekering rond.

Op de kusttram werden 681 reizigers gecontroleerd op het bijhebben van een geldig vervoersbewijs. Er werden uiteindelijk 146 processen-verbaal opgemaakt voor zwartrijden.

De Dienst Vreemdelingenzaken trof tijdens de controles twee personen aan die zich illegaal op het grondgebied bevonden. Zij kregen het bevel het grondgebied te verlaten.