Laatste M.E.G.A. les van wijkinspecteur Luc Despodt

Het preventieve M.E.G.A.-project (Mijn Eigen Goed Antwoord), dat sinds 1998 in Middelkerke bestaat, wil kinderen van de laatste twee jaar basisonderwijs ondersteunen in de zoektocht naar een eigen antwoord op de ingewikkelde maatschappelijke uitdagingen waar ze voor komen te staan. Naast de jeugddienst van de gemeente en de scholen, draagt ook de politie haar steentje bij. 

Leerlingen van VBS Sint-Jozef tijdens de M.E.G.A-les

M.E.G.A.

Het M.E.G.A.-project werd afgeleid van het Amerikaanse project D.A.R.E. (Drug Abuse Resistance Education). Het bestaat uit een aantal lessen die leerlingen van de laatste twee jaar basisschool op een goede manier wil leren reageren op risicovol gedrag. Zo komt het gebruik van drugs en geweld, maar ook de gevaren van de online wereld en sexting tijdens de lessen aan bod. Daarnaast worden de leerlingen een aantal vaardigheden bijgebracht om om te gaan met moeilijke situaties en groepsdruk.

25 jaar op rij

Wijkinspecteur Luc Despodt is al van in het prille begin ( sinds 1998) bij het M.E.G.A.-project betrokken. Deze week gaf hij, voor het 25ste jaar op rij, een M.E.G.A.-les in VBS Sint-Jozef in Middelkerke. Die les wordt meteen ook zijn laatste, want inspecteur Luc gaat dit jaar op pensioen na een mooie carrière van 38 jaar bij Politie Middelkerke. 

De leerlingen van VBS Sint-Jozef waren alvast heel blij met zijn komst! Hopelijk maken ze allemaal, dankzij de M.E.G.A-lessen van inspecteur Luc, goede keuzes wanneer ze geconfronteerd worden met groepsdruk en moeilijke situaties. 

 

Labels