Hoe woningtoezicht of afwezigheidstoezicht aanvragen?

Tijdens uw afwezigheid kan de politie een oogje in het zeil houden, zodat de kans dat ongewenste gasten uw onbewoonde woning bezoeken daalt.

Op verschillende tijdstippen tijdens uw afwezigheid zal de politie langs uw woning passeren en deze controleren op sporen van (poging tot) inbraak.

Na afloop van uw afwezigheid krijgt u een overzicht van de uitgevoerde controles met daarbij eventueel tips, of een doorverwijzing naar de gemeentelijke preventiedienst in geval structurele of technische tekortkomingen werden vastgesteld.

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN? 
  1. Maximaal 1 maand per kalenderjaar en per woning
  2. Geen woningtoezicht op 'tweede verblijven'.
  3. Geen woningtoezicht op appartementsgebouwen en gebouwen waarbij de controlemogelijkheden verhinderd zijn  
HOE MOET HET VAKANTIETOEZICHT WORDEN AANGEVRAAGD?

Het woningtoezicht moet schriftelijk worden aangevraagd, via een document dat u op het politiekantoor kunt ophalen. Het ingevulde formulier moet minstens 8 dagen voor de aanvang van de afwezigheid aan de politie worden overgemaakt, hetzij per post, hetzij door het formulier aan het onthaal te overhandigen.

Digitaal kan woningtoezicht worden aangevraagd via deze link:  Woningtoezichtsaanvraag wegens afwezigheid (belgium.be)

Het aanvraagformulier vakantietoezicht kunt u onderaan deze pagina downloaden. Vul het in en bezorg het vervolgens aan de politie. 

Bekijk ook zeker eens de checklist vakantietoezicht vooraleer u vertrekt op vakantie.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Middelkerke via het contactformulier of telefonisch via 059 312 312.