Politiezone Brussel-West klist 4 daders van diefstal in voertuigen

Op 5 januari 2011, omstreeks 20u40, belt een getuige de politiediensten met de mededeling dat vier jongeren bezig zijn in te breken in de voertuigen op de parking tegenover zijn woning in de Edmond Machtenslaan.

Ze slaan de ruit in, stappen in het voertuig en doorzoeken het. Ook bij een tweede voertuig gaan ze zo te werk.

Twee patrouilles zijn onderweg naar de feiten wanneer de dispatching hen meldt dat de jongeren ondertussen vertrokken zijn. Drie van hen namen de loopbrug aan het metrostation Beekkant en de vierde persoon liep richting Marie-José-park.

De politie-inspecteurs volgen de loopbrug en kunnen drie jongeren onderscheppen die aan de beschrijving voldoen. De vierde persoon wordt op de Edmond Machtenslaan opgepakt door een andere patrouille. De getuige kan bevestigen dat het wel degelijk over de vier personen gaat die hij aan het werk zag in de wagens.

Tijdens de fouille van de verdachten trof de politie een wit poeder aan (10,16 gram cocaïne), twee gsm's, een mes en geld.

Alle jongeren ontkennen de feiten, verklaren dat ze niet op de plaats van het gebeuren waren of beweren dat ze slechts onderweg waren naar een ontmoeting met de anderen. Alle verdachten (twee meerderjarigen en twee minderjarigen) werden ter beschikking gesteld van het Parket.

Étiquettes