Een grotere veiligheid dankzij een doeltreffende wijkgebonden aanpak

Sinds 2022 heeft de politiezone Brussel-West nog meer gekozen voor een veiligheidsaanpak gericht op de verschillende wijkcommissariaten, ingeplant op het grondgebied van de 5 gemeenten van de politiezone (Sint-Jans-Molenbeek, Ganshoren, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg). 

Wijkagent

Deze commissariaten zorgen ervoor dat de politie dichter staat bij de burger, dragen bij tot gepersonaliseerde contacten en directe interactie met de politiemannen en inzonderheid met de wijkinspecteurs. De wijkinspecteurs kennen door en door hun grondgebied en haar bewoners. Deze wijkgebonden aanpak vertaalt zich door een proactieve aanpak het hele jaar door waarbij gerichte politieacties de wijkgebonden problemen aanpakken. De opdrachten van de territorialiteit zijn divers en raken verschillende domeinen: gerechtelijk, verkeersveiligheid; overlast...

Het bilan van de eerste vier maanden van dit jaar vertaalt zich door de realisatie van 122 politieoperaties, 836 politiemensen op het terrein van de Territorialiteit bijgestaan door 135 collega’s van andere diensten zoals de Hondenbrigade, Interventie, Verkeer, Bikers , BAB en andere.

Het overlopen van de resultaten van deze operaties leert ons dat deze verhoogde politieaanwezigheid op het terrein haar vruchten afwerpt:

  • Tijdens deze verschillende operaties werden 2.392 personen gecontroleerd door de politiemannen van de Territorialiteit wat geleid heeft tot 67 gerechtelijke aanhoudingen waarvan 23 personen werden ter beschikking gesteld van het parket Brussel. Daarbij werden nog eens 45 personen administratief aangehouden.
  • De acties in het kader van de verkeersveiligheid hebben bijgedragen tot de controle van 1.327 voertuigen wat geleid heeft tot het vaststellen van 173 verkeersinbreuken, het uitschrijven van 667 onmiddellijke inningen en 1.060 Gemeentelijke Administratieve Boetes(GAS).

Deze cijfers -resultaten- belichten nogmaals de doeltreffendheid van de acties op het grondgebied van de Politiezone Brussel-West en benadrukken ons engagement naar de veiligheid van de burger toe. De inspanningen van onze ploegen en de samenwerking met de gecentraliseerde diensten zoals Interventie, Verkeer, dispatching, recherche... hebben bijgedragen tot een verhoogd veiligheidsgevoel en hebben de banden met de bevolking versterkt. De politiezone Brussel-West zal deze verhoogde politieaanwezigheid op het terrein aanhouden en gerichte politieacties uitvoeren om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen.

Labels